Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru un somn linistit

Sfaturi pentru un somn linistit
Pentru a avea randament maxim si a-ti pastra echilibrul emotional, este esential sa dormi bine noaptea. Lipsa somnului iti poate afecta intreaga activitate si te poate seca de energie. Iata cateva sfaturi pentru a-ti asigura un somn linistit si profund.


Nu citi carti in pat
Multe persoane obisnuiesc sa citeasca inainte de culcare. Insa corpul tau se poata adapta acestei rutine si este posibil sa nu poti adormi decat dupa ce ai citit cateva capitole bune. In loc sa aduci cartile cu tine in pat, este preferabil sa citesti pe o canapea sau un fotoliu confortabil.
Culca-te la aceeasi ora in fiecare noapte
Alege ora la care te simti de obicei obosita si fa-ti un obicei din a te culca la aceasta ora, in fiecare seara. Nu te abate de la rutina nici in serile de week-end, atunci cand esti probabil tentata sa te culci mai tarziu. Daca obisnuiesti sa te culci foarte tarziu, poti incerca sa te culci cu 15 minute mai devreme in fiecare seara, pentru a ajunge la ora dorita.
Trezeste-te la aceeasi ora in fiecare dimineata
Daca dormi suficient, ar trebui sa te trezesti in mod natural la aceeasi ora, fara sa fie nevoie sa-ti pui ceasul sa sune. Daca ai nevoie de alarma pentru a te trezi dimineata, inseamna ca nu te culci destul de devreme. Incearca sa te trezesti la aceeasi ora, chiar si in week-end.
 Evita sa stai in fata computerului pana tarziu in noapte
Luminozitatea ecranului stimuleaza creierul. Prin urmare, este recomandat sa nu mai navighezi pe internet la ore tarzii si sa inchizi computerul cu cateva ore inainte de culcare. Acorda-ti cateva ore in care sa te relaxezi fara a face apel la computer, televizor, etc.
 Evita sa faci exercitii fizice seara tarziu
Nu face exercitii fizice cu cel putin trei ore inainte de culcare. Activitatile fizice intense iti cresc temperatura corpului si iti ofera un plus de energie, ambele afectandu-ti capacitatea de a adormi usor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn linistit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn profund

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre echilibru emotional

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0