Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente medicament: Consumul de peste este benefic pentru sanatatea cardiaca a femeilor

Alimente medicament: Consumul de peste este benefic pentru sanatatea cardiaca a femeilor
Riscul de a suferi din cauza unor maladii cardiace este mult mai scazut in cazul femeilor care consuma cu regularitate carne de peste, bogata in Omega 3, in comparatie cu femeile care consuma putin, sau deloc, carne de peste, se afirma intr-un studiu.


Acest studiu danez, publicat in revista editata de American Heart Association, este primul care a analizat in special starea de sanatate a femeilor cu varste cuprinse in intervalul 15 - 49 de ani si binefacerile imediate ale consumului de carne de peste asupra starii lor de sanatate cardiaca, fara sa insiste pe efectele pozitive asupra longevitatii persoanelor monitorizate.

Femeile care consuma rar sau deloc carne de peste prezinta un risc de maladii cardiovasculare de peste 50% pe o perioada de opt ani, in raport cu femeile care consuma in mod regulat carne de peste, au precizat autorii studiului.

Femeile care consuma carne de peste rar sau deloc se confrunta cu un risc de maladii cardiace cu peste 90% mai mare in comparatie cu riscul prezentat de femeile care consuma peste in fiecare saptamana.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 49.000 de femei cu o varsta medie de 30 de ani, iar durata de monitorizare a fost de opt ani.

"Cea mai mare dificultate cu care ne confruntam atunci cand promovam astfel de mesaje din domeniul sanatatii publice, adresandu-ne persoanelor tinere, consta in general in faptul ca binefacerile (atitudinile promovate) nu sunt percepute inainte de varsta de 30 de ani sau de 40 de ani. Studiul nostru, insa, a dovedit ca lucrurile nu stau deloc astfel, si ca aceste binefaceri pot fi asteptate pe termen scurt", a explicat Marin Strom, unul dintre autorii studiului.

Cele mai multe dintre femeile participante la studiu care consumau in mod regulat carne de peste au declarat ca obisnuiesc sa manance cod, somon, hering si scrumbie - specii de pesti a caror carne este bogata in Omega 3, un acid gras polisaturat, despre care oamenii de stiinta afirma ca are un efect protector impotriva problemelor cardiace si vasculare.

"Pentru a se bucura de binefacerile consumului de peste sau ale uleiului de peste, trebuie urmate recomandarile dietetice care ii sfatuiesc pe oameni sa manance carne de peste ca fel principal la masa, cel putin de doua ori pe saptamana", a precizat Marin Strom.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre consum

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0