Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ne ingrasam in anotimpul rece

De ce ne ingrasam in anotimpul rece
Vedem cum acul cantarului urca incet iar nasturii de la blugi se inchid din ce in ce mai greu. E clar: te-ai ingrasat. Vrei sa stii de ce?


Esti programata asa de mii de ani de istorie
In copilaria omenirii, stramosii nostri trebuiau sa se ingrase pentru a face fata iernii, caci atunci nu prea aveau mancare la dispozitie. Slabanogii nu prea aveau sanse de supravietuire, asa ca organismul nostru este inca programat genetic sa-si conserve energia cand este frig, pentru ca este natural sa evitam arderea mai multor calorii decat este necesar. Cu toate ca, in timpurile moderne, stocarea caloriilor duce la un numar in plus la haine si nu ajuta la supravietuire.
Ti-ai pierdut simtul echilibrului in timpul sarbatorilor
Ai mancat pe rupte, ai baut pe masure, te-ai obisnuit cu placinte si cozonaci. Daca ti-ai facut toate placerile de sarbatori,e xista pericolul sa cazi in ceea ce psihologii numesc "gandirea totul sau nimic". In loc sa realizezi ca ai avut o zi mai proasta, te gandesti ca, daca ai gresit o data, poti sa mergi in continuare la fel, ca „mai e pana la primavara”.
Te uiti mult la TV
Posibilitatea de a iesi in oras — fie la o cina, la un film sau prin oras cu prietenii – este mult mai putin atragatoare cand termometru e-nghetat. Odata ce vine iarna, stai mai mult in casa si te uiti din ce in ce mai mult la TV, recuperand toate serialele premiate pe care le-ai pierdut in ultima vreme. Te ingrasi daca stai prea mult in fata ecranului pentru ca mananci fara sa gandesti. Zici ca rontai un pic, dar nu-ti mai dai seama ce faci.
Faci mai putin sport
Studiile arata ca ne ducem cel mai mult la sala la inceputul anului si toamna, februarie fiind luna in care cei mai multi dintre noi prefera sa stea acasa. Uitam si de ce ne-am propus de Anul Nou, vara este inca departe, asa ca nu suntem motivate.
Vremea te deprima
Cand iesi afara si te intampina o zi frumoasa, zambesti by default. Se pare ca mancam mai mult cand suntem tristi, iar lipsa soarelui atrage depresia. O stare proasta ne face sa ne aruncam asupra carbohidratilor, caci aceste calorii ne fac sa ne simtim bine, chiar daca jumatate ed ora mai tarziu ne e foame din nou.
Este mai greu sa gasim produse proaspete
Daca nu sunt capsuni la aprozar, mai bine iei un strudel de langa. In orice caz, orice produs proaspat este mai scump iarna, asa ca ocolim cu gratie tot ce putem.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iarna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrasare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0