Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Moduri in care sa lupti cu stresul

Moduri in care sa lupti cu stresul
Chiar si profesionistii care se dau peste cap in a oferi sfaturi privind aministrarea anxietatii nu sunt complet imuni la presiunea zilnica. Diferenta este ca, atunci cand se intalnesc cu „neplaceri” (multe haine de pus la spalat, un sef nervos sau copii care sparg bibelouri) stiu ce au de facut. Iata secretele lor.


Elementul care provoaca stres: Nebunia de dimineata
Stii deja placa: Sa te pregatesti pe tine de serviciu si doi copii de gradinita pentru a iesi din casa este un haos.
Plan de actiune:
Oragnizeaza-te de cu seara. Pregateste hainele pentru dimineata, pachetele de pranz si ghiozdanelele.
Incearca sa nu tipi. Nu este cazul sa-ti mai cresti suplimentar tensiunea si nivelul de cortizol. Respira adanc si concentreaza-te sa-ti mentii un volum bland al vocii.
Nu vorbi ca o placa stricata. Repeti de vreo cinci ori „Spala-te pe dinti” sau „Vino si mananca”. Daca nu se spala pe dinti, nu le mai da dulciuri in ziua respectiva, iar, daca nu mananca, ia-le mancarea din fata. 
Stabileste consecinte si respecta-le si tu. Nu trebuie sa ameninti in gol. "Iesim din casa la ora 8, fie ca sunteti gata sau nu”. Daca fetita va iesi cu parul nearanjat, nu se va simti prea bine in ziua aia si va invata lectia.
Elementul care provoaca stres: Ce mananca intreaga familie
Plan de actiune:
Nu fi bucatarul personal al fiecarui membru al familiei! Este absurd sa pregatesti cinci feluri de mancare la o masa. Vei incerca, desigur, sa vii in intampinarea tuturor dorintelor, dar, daca unui din familie nu-i place broccoli, nu te poti apuca sa-i faci musaca la cina cu sufleu de broccoli. Sau daca celui mic nu-i place supa iute, ii pui deoparte o portie inainte de a condimenta intreaga oala, in loc sa-i pregatesti ceva cu totul si cu totul special.
Nu te speria de scurtaturi. Este in regula sa comanzi din cand in cand mancare. Sau, cand esti foarte grabita, sa faci o omleta cu legume si branza.
Foloseste mancare care se poate tine in mana, indiferent cat de mari sunt copiii tai. Cand ai mancare sanatoasa la indemana, in fata ta, gata taiata, este greu sa te abtii. Pune fructe taiate pe o farfurie in bucatarie sau morcovi curatati si vei vedea ca se vor termina repede, repede.
Vorbeste pe limba lor. Vorbeste cu copiii despre nutritie intr-un mod in care acestia il pot intelege. De exemplu, spune-le ca proteinele din peste si pui le fac muschi, fierul din spanac le da energie si calciul din lapte le face oasele puternice si ii ajuta sa creasca inalti.
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lupta cu stresul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0