Gatitul la abur este cel mai sanatos
de
Madalina Alexe la

Cand imi prepar mesele, stiu cu siguranta ca legumele se vor strecura in meniu. Si, desi imi plac legumele la gratar, gatitul la abur este una dintre metodele mele favorite. Punand o leguma la abur, ii pastram culoarea, textura si gustul, dar si valorile nutritive. Este una dintre cele mai simple metode si nu dureaza foarte multe minute.
Daca nu ai un steamer, pune o oala cu apa pe foc si ea o sita sau o strecuratoare pentru legume. Ai grija ca apa sa fie sub sita/strecuratoare. Cand incepe sa fiarba apa, pune legumele in sita/strecuratoare si adauga si un capac. Daca acesta din urma acopera intreaga deschidere a oalei, trage-l un pic pe o parte, pentru a-i permite aburului sa scape.
Cat despre timpul de preparare, fiecare leguma are propriile ei nevoie, in functie de marime si consistenta. Iti oferim mai jos un scurt ghid util:
Sparanghel: 4 minute pentru tije subtiri. Mai lasa un minut, doua, pentru tijele groase.
Broccoli: cinci minute. Uita-te cand verdele devine inchis si vei sti cand este gata.
Verzisoare de Bruxelles/brussels sprouts: aproximativ 10 minute.
Morcovi: trebuie taiati in fasii de jumatate de centimetru si apoi fierti la abur sase-opt minute,
Conopida: sase minute,
Fasolea verde: cinci minute,
Mazarea: trei minute,
Zucchini: sase-sapte minute.
Sursa. About.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.