Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Gatitul la abur este cel mai sanatos

Gatitul la abur este cel mai sanatos
Gatitul la abur este cel mai sanatos

Cand imi prepar mesele, stiu cu siguranta ca legumele se vor strecura in meniu. Si, desi imi plac legumele la gratar, gatitul la abur este una dintre metodele mele favorite. Punand o leguma la abur, ii pastram culoarea, textura si gustul, dar si valorile nutritive. Este una dintre cele mai simple metode si nu dureaza foarte multe minute.


Daca nu ai un steamer, pune o oala cu apa pe foc si ea o sita sau o strecuratoare pentru legume. Ai grija ca apa sa fie sub sita/strecuratoare. Cand incepe sa fiarba apa, pune legumele in sita/strecuratoare si adauga si un capac. Daca acesta din urma acopera intreaga deschidere a oalei, trage-l un pic pe o parte, pentru a-i permite aburului sa scape.
Cat despre timpul de preparare, fiecare leguma are propriile ei nevoie, in functie de marime si consistenta. Iti oferim mai jos un scurt ghid util:
Sparanghel: 4 minute pentru tije subtiri. Mai lasa un minut, doua, pentru tijele groase. 
Broccoli: cinci minute. Uita-te cand verdele devine inchis si vei sti cand este gata.
Verzisoare de Bruxelles/brussels sprouts: aproximativ 10 minute.
Morcovi: trebuie taiati in fasii de jumatate de centimetru si apoi fierti la abur sase-opt minute,
Conopida: sase minute,
Fasolea verde: cinci minute,
Mazarea: trei minute,
Zucchini: sase-sapte minute.
 
Sursa. About.com
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mazare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre morcov

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre broccoli

Spune-ne opinia ta despre "Gatitul la abur este cel mai sanatos"



4 + 7 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Gatitul la abur este cel mai sanatos"

Panduru Ion @ 11-Apr-2014
"Doar multumiri !Gatesc la abur de peste 8 ani si abia acum am aflat timpii pentru aceste categorii de legume.Se pare ca zicala "de cat deloc,mai bine mai tarziu"este universal valabila.Sper ca acesti timpi sunt valabili si pentru oala sub presiune.Multumesc inca o data!Sa aveti un Paste Minunat!"

Cele mai citite articole

Verifici agenda cu lucrurile pe care le ai de rezolvat, dar pur si simplu nu ai energia sa le faci ...
Studiile au scos la iveala faptul ca femeile sunt mult mai stresate din cauza sotilor decat a ...
Am intrat in postul Craciunului, asa ca sigur iti este dificil sa gasesti retete cu care sa ii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0