Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sucurile din comert cresc riscul de diabet zaharat

de Alina Ilie la 2016-11-15
Sucurile din comert cresc riscul de diabet zaharat
Bauturile cu continut ridicat de zahar sunt asociate cu o crestere a rezistentei la insulina, un factor de risc pentru diabetul de tip 2, arata un studiu efectuat la Universitatea Tufts din Statele Unite. Mai mult, bauturile bogate in zahar promoveaza celule grase care genereaza obezitate la copii.


Consumul de sucuri din comert, in cantitati mari, poate duce la diabet si obezitatei. Medicii specialisti in boli de nutritie atrag atentia ca peste 11% din populatia tarii prezinta cazuri de diabet, iar in Europa, Romania se afla pe locul 2.

Cercetatorii de la Universitatea Tufts au realizat un studiu pe o perioada de 14 ani, la care au participat 1.685 de adulti. S-a ajuns la concluzia ca persoanele adulte care consuma in mod obisnuit sucuri din comert au un risc cu 46% mai mare decat cei care nu au acest obicei.

O alternativa sanatoasa la bauturile din comert sunt sucurile de fructe pregatite in casa, limonada, ceaiurile de fructe.

''Descoperirile noastre sustin recomandarile de a limita consumul de bauturi indulcite cu zahar, lucru ce poate fi realizat prin inlocuirea acestora cu alternative mai sanatoase precum apa, cafeaua neindulcita sau ceaiul'', a declarat Nicola McKeown, profesor la Universitatea Tufts.

''Aceasta este o modificare dietetica simpla care ar putea aduce un beneficiu substantial sanatatii persoanelor care consuma bauturi indulcite in fiecare zi si care au risc crescut de diabet'', a completat Nicola.
 
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet de tip 2

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet zaharat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insulina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0