"Avand adaosuri de zahar, lapte si grasimi, aceste paini vor fi mai scumpe decat cele clasice. Retetele de paine de dinainte de 1989 erau mai bune si mai sanatoase decat cele de acum, erau mai naturale, pentru ca nu contineau amelioratori", a spus Aurel Popescu, presedintele patronatului din industria panificatiei Rompan si proprietarul unei fabrici de paine.
In prezent, la prepararea painii, laptele este inlocuit cu apa iar untul cu margarina. Painea este un aliment sanatos numai daca este preparata cu faina integrala, faina neagra sau faina de secara.
Nutritionistii spun ca painea alba poate predispune la ingrasare doar daca este consumata in exces si in combinatie cu proteine sau cu lipide.
Potrivit sursei citate, noile tipuri de paine vor fi insotite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care sa ateste ca respecta retetele vechi si ca nu contin amelioratori.
"Vom iesi pe piata cu paine alba, semialba, neagra sau cu cartofi, dar si cu paine cu secara. Vom reface si franzela Bucuresti, care pana in 1989 se gasea pe piata in Capitala. Era ca o bagheta lunga de 65 de centimetri si cantarea 400-500 de grame, si continea faina alba, drojdie, apa, sare, lapte, margarina si zahar", a afirmat oficialul patronatului.
Sursa foto: food.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics
Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!