Ingrediente:
- 2 pui mai mici,
- 1 lamaie mare,
- 150 g costita afumata,
- 2-3 catei de usturoi,
- 1 crenguta de cimbru,
- 100-120 g unt,
- 1 kg cartofi,
- 1 telina mare,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Afumatura se taie felii subtiri, apoi in fasiute. Se spala puiul, se curata, se sterge bine si in interior. Se dezlipeste cu degetele usor pielea de pe pieptul puilor, fara sa se rupa, incepand de la gat (gusa). In spatiul dintre piele si carne se indeasa un amestec format din afumatura tocata, cimbru, sare, usturoi pisat si coaja rasa de lamaie. Se pastreaza o lingurita de amestec si cu el se ung bine puii pe exterior. Se taie in doua lamaia rasa si se introduce cate o jumatate in interiorul fiecarui pui.
Puii se pun intr-o tava unsa cu ulei si se introduc apoi in cuptorul incins, lasandu-se la copt circa 20-25 de minute. In timp ce puii se coc, telina si cartofii se curata de coaja si se taie in bucati mai mari, cat de cat egale. Cartofii se lasa la fiert 10 minute (cu complet) in apa cu sare, apoi se scurg.
Dupa ce puii au stat cca 25 de minute la copt, se scoate tava, se scot si puii din tava si se aranjeaza egal cartofii si telina in sosul de unt, pe fundul tavii. Puii se pun deasupra si se baga apoi din nou la cuptor, inca 30-40 de minute.
Se servesc fierbinti, cu sosul din tava.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
