Ingrediente:
- 2 pui mai mici,
- 1 lamaie mare,
- 150 g costita afumata,
- 2-3 catei de usturoi,
- 1 crenguta de cimbru,
- 100-120 g unt,
- 1 kg cartofi,
- 1 telina mare,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Afumatura se taie felii subtiri, apoi in fasiute. Se spala puiul, se curata, se sterge bine si in interior. Se dezlipeste cu degetele usor pielea de pe pieptul puilor, fara sa se rupa, incepand de la gat (gusa). In spatiul dintre piele si carne se indeasa un amestec format din afumatura tocata, cimbru, sare, usturoi pisat si coaja rasa de lamaie. Se pastreaza o lingurita de amestec si cu el se ung bine puii pe exterior. Se taie in doua lamaia rasa si se introduce cate o jumatate in interiorul fiecarui pui.
Puii se pun intr-o tava unsa cu ulei si se introduc apoi in cuptorul incins, lasandu-se la copt circa 20-25 de minute. In timp ce puii se coc, telina si cartofii se curata de coaja si se taie in bucati mai mari, cat de cat egale. Cartofii se lasa la fiert 10 minute (cu complet) in apa cu sare, apoi se scurg.
Dupa ce puii au stat cca 25 de minute la copt, se scoate tava, se scot si puii din tava si se aranjeaza egal cartofii si telina in sosul de unt, pe fundul tavii. Puii se pun deasupra si se baga apoi din nou la cuptor, inca 30-40 de minute.
Se servesc fierbinti, cu sosul din tava.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!