Micul-dejun e obligatoriu: 70% dintre cei care au slabit si s-au mentinut nu mai uita de micul-dejun. E demonstrat dealtfel ca cei care sar in mod regulat peste micul-dejun se confrunta cu un risc de 4,5 mai mare de a fi supraponderali. Iar cei care mananca dimineata se limiteaza, in general, l aun numar mai mic de calorii. Totul capata sens, daca ne uitam putin la cum functioneaza corpul nostru: suntem mai activi dimineata si la inceputul/ mijlocul zilei, cand avem nevoie de combustibil. Seara, mai putin. Cu alte cuvinte, daca mananci cel mai mult seara, cand nivelul de activitate este scazut si nu prea ai nevoie de „benzina”, surplusul se va transforma in celule grase.
Cantareste-te des: 70% din membrii grupului amintit se cantaresc cel putin o data pe saptamana. Unele cercetari spun ca o cantarire zilnica ar fi benefica pentru controlul de durata a greutatii, dar este important sa stii ca greutatea corpului fluctueaza de la o zi a alta, si chiar de la o ora la alta. De exemplu, daca masa este mai sarata ca de obicei, vei retine mai multa apa, ceea ce duce la o greutate mai mare, pana cand organismul va reusi sa elimine excesul de sodiu si de apa. Dar cantaririle saptamanale te ajuta sa ai o idee despre cum functioneaza organismul tau si acest lucru este important, pentru ca, daca apar schimbari majore, vei stii care e cauza si vei putea lua masuri. Se prea poate sa fi mancat mai des in oras sau sa nu te mai fi uitat la cat de mult iti pui in farfurie. Daca nu-ti place sa te cantaresti, alege o pereche de pantaloni etalon. Daca devin prea stramti, ai grija.
Inchide televizorul: 60% din cei mai sus amintiti urmaresc mai putin de 10 ore de TV pe saptamana. Consumam mai putine calorii cand stam pe canapea cu ochii-n televizor, mai putin chiar decat atunci cand citim sau dormim. Si, din cauza numeroaselor reclame la mancare, ti se va face foame. Daca insa te uiti la televizor si calci sau impaturesti rufele, vei fi in siguranta.
Fa gimnastica: 90% din subiectii cercetarii au declarat ca fac o ora de gimnastica pe zi. Pare mult. Dar cele 60 de minute nu trebuie neaparat sa fie grupate. Poate fi vorba de 15 minute de mers pe jos, 15 minute ”furate” din timpul pranzului si 30 de minute de exercitii usoare seara. Gimnastica, mers cu bicicleta, dans. Ai de unde alege.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!