Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce-ti face cu adevarat mancarea procesata

Ce-ti face cu adevarat mancarea procesata
Ce inseamna procesat? Oricine traieste in lumea moderna si este un pic alert la lumea din jur stie ca suntem foarte departe de a manca ceva adevarat. Mancarea ne vine in pungi, cutii, sticle, borcane si conserve, ceea ce-nseamna ca nu mai este adevarata, simpla, sincera.


Daca nu este un produs animal brut, daca nu mai are forma plantei sau legumei originale, vine din fabrica. Cade pe de linia de asamblare.
Procesarea mancarii nu este un act intamplator, caci se doreste ca ea sa dea, la propriu, dependenta. Nu poti manca o singura napolitana, iti trebuie cel putin doua. 
Nu spun nimic nou, caci se stie de inventarea unui nou gust, acela al placerii. Mancam peste o treime din caloriile zilnice din mancare procesata. Cand vine vorba de copiii nostri, se prea poate ca acest procent sa fie chiar mai ridicat.
Cumparam junk. Mancam junk. Ne hranim copiii cu junk. 
Chiar trebuie sa inchidem ochii pe mai departe?
Inertia culturala ne face sa nu mai acordam atata atentie pericolelor mancarii procesate. Dependenta este generata in creier. Asadar, suntem procesati, la randul nostru. Papilele noastre gustative au fost cucerite. Preferintele noastre au fost programate.
Definitia pe care o dam mancarii este si ea procesata. Ganditi-va cand mergeti la benzinarie si va luati ceva de rontait. Nu conteaza ca acel ceva este toxic, vreti sa va alinati foamea si poftele.
Mancarea este procesata de multa vreme, initial in scopuri nobile. Si gatitul in sine este un tip de procesare, la fel si metodele de conservare, pentru a pastra hrana in conditii de siguranta vreme mai indelungata.
Ne confruntam cu epidemii de obezitate, diabet si alte boli cronice din cauza a prea multe calorii, prea mulat sare, prea mult zahar, prea multe grasimi saturate si amidon procesat. Si luam emdicamente pentru boala, dar mancam in continuare aceleasi lucruri.
Daca nu ma credeti, urmariti filmuletul de mai jos:

Spuneti-ne parerea voastra pe: office@news.suntfericita.ro

 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare procesata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre junk

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gust

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre placere

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0