Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 alimente care te ajuta sa previi hipertensiunea arteriala

4 alimente care te ajuta sa previi hipertensiunea arteriala
Hipertensiunea arteriala se caracterizeaza prin cresterea presiunii exercitate de sange la nivelul peretilor vaselor arteriale. Cei care vor sa previna sau sa trateze aceasta afectiune trebuie sa aibe o alimentatie sanatoasa, consumand mai ales alimente care au proprietatea de a regla presiunea sanguina.


Iata ce alimentre te ajuta sa previi hipertensiunea arteriala:
1. Soia
Boabele de soia au un nivel scazut de glucide si nu contin colesterol de aceea sunt recomandate pentru prevenirea hipertensiunii arteriale.
Persoanele care au un risc ridicat de boli cardiovasculare sau tensiune arteriala mare pot scade riscul producerii unui infarct prin consumul de soia.

Soia este un aliment care ajuta la detoxifierea organismului si prevenirea infarctului. Poti consuma diverse preparate din soia, insa atunci cand o gatesti incearca sa folosesti o cantitate mica de sare.
Impiedica depunerea grasimilor din sange pe peretii vaselor sanguine, ajuta la eliminarea colesterolului si are proprietati antioxidante.
2. Mazare
Mazarea este un super-aliment care contine proteine, fibre dietetice si vitamine cu un continut scazut de colesterol si grasimi.

Consumata in cantitati moderate, regleaza nivelul de colesterol si tensiunea arteriala, prevenind tulburarile de ritm ale inimii. Inclusa frecvent in alimentatie ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si reduce riscurile de atac de cod.
Sursa minunata de fier, mazarea lupta eficient impotriva anemiei, combate oboseala cronica, fiind o reala sursa de forta si vitalitate.
3. Banane
Bananele contin vitamine din complexul B, vitamina C, A si E, calciu, magneziu, potasiu, zinc, seleniu, proteine, fibre, carbohidrati.

Potasiul este un mineral care ajuta la scaderea presiunii arteriale si protejeaza inima si plamanii.
De asemenea, bananele sunt alimentul perfect de combatere a anemiei.
4. Scortisoara
Consumata in cantitati moderate, scortisoara are numeroase beneficii pentru sanatate. Stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite, scade nivelul de zahar din sange,  si are efecte benefice asupra memoriei.

Amesteca o lingura de scortisoara cu 3 linguri de zahar. Consuma, inainte de masa,cate o lingurita, de 3 ori pe zi, timp de 10 zile.
Bogata in ingrediente active, scortisoara mentine presiunea sanguina in limite normale si contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sange.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hipertensiune arteriala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre soia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mazare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre banane

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0