Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 alimente care stimuleaza memoria si puterea de concentrare

de Alina Ilie la 2015-10-09
Top 7 alimente care stimuleaza memoria si puterea de concentrare
Alimentatia are un rol foarte important pentru memorie si starea noastra de spirit. Alimentele bogate in fibre, proteine, acizi grasi omega 3 influenteaza pozitiv performantele intelectuale, gandirea si capacitatea de concentrare. Vezi, mai jos, lista alimentelor care imbunatatesc functionarea creierului si previn imbatranirea acestuia:


Peste

Pestele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra deoarece contine acizi grasi omega 3. vitamine din complexul B, vitamina D si proteine, nutrienti care tin la distanta numeroase boli. Specialistii spun ca stimuleaza functionarea creierului si imbunatateste activitatea intelectuala.

Este foarte gustos, iar gatit cum trebuie, la cuptor, alaturi de legume, este o alegere potrivita pentru o masa usoara si hranitoare. Iata cum se prepara somonul la cuptor cu legume>>

Nuci

Asigura o buna oxigenare a creierului si te ajuta sa retii mai usor informatia. Sunt bogate in acizi grasi omega 3 si fier.

Paine integrala

Painea din faina integrala este foarte hranitoare, contine vitamine si fibre. Iata o reteta de paine cu seminte de chia>>

Mere

Merele sunt o sursa excelenta de antioxidanti care cresc capacitatea de memorare, enzima, care stimuleaza digestia si vitamina C, esentiala pentru un sistem imunitar puternic. Va propunem un desert sanatos pentru intreaga familie: mere coapte cu nuca, scortisoara si miere>>

Legume crucifere

Varza, conopida, broccoli și varza de Bruxelles protejeaza sistemului nervos de toxine. In plus, imbunatatesc circulatia sangelui, necesara tuturor organelor corpului, inclusiv creierului.

Spanac

Are in compozitia sa fier, calciu, clorofilă, betacaroten, vitamina C, B6, sodiu și potasiu, esentiale pentru o buna activitate cerebrala.

Oua

Nu in ultimul rand, ouale, prin continutul de colina si lecitina contribuie la reducerea inflamatiilor din organism si la imbunatatirea functiilor neurologice.

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre memorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre concentrare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inteligenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci

Cele mai citite articole

Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016