Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti mentii silueta dupa 40 de ani

Cum sa-ti mentii silueta dupa 40 de ani
Daca pana la 40 de ani puteai manca si bea fara probleme, pierzand usor eventualele kilograme in plus, dupa aceasta varsta rata metabolica scade, ceea ce face necesare masuri speciale pentru mentinerea siluetei. Cotidianul britanic citeaza din cartea "Fight Fat Over 40", a doctorului Pamela Peeke, dand cateva sfaturi pentru mentinerea unei greutati sanatoase dupa 40 de ani, cand doar renuntarea la zaharul din ceai nu mai are rezultat.


Femeile se pot mentine in forma si dupa aceasta varsta, dar cu mai mult efort.

Schimba-ti stilul de viata si obiceiurile alimentare

La 40 de ani, compozitia corpului, sistemul de reproducere, libido-ul, dispozitia, pielea si parul se modifica, in intampinarea urmatorilor 40 de ani de viata. O femeie de 40 de ani are un corp foarte diferit fata de cum era cu 10 ani in urma.

Rata metabolica a unei femei - altfel spus, capacitatea corpului ei de a arde calorii - scade cu cel putin 5% la fiecare 10 ani, incepand cu varsta de 20 de ani, din cauza diminuarii masei musculare care se intampla natural, odata cu varsta.

Astfel, daca la 20 de ani aveai nevoie de 2.000 de calorii pe zi, la 45 de ani ai putea avea nevoie de 1.700 de calorii pe zi. Iar daca mentii acelasi aport de calorii, te poti ingrasa cu 450 de grame la 12 zile, adica circa 13 kilograme pe an. Exercitiile fizice si atentia acordata alimentatiei pot minimaliza acest efect, fara insa a-l anula complet.

Combate sanatos depunerile de grasime cauzate de stres

Depunerile de grasime din aceasta perioada se concentreaza in zona taliei, sporind pericolul de boli cardiovasculare, hipertensiune, atac cerebral, diabet si cancer. Pe de alta parte, aceasta grasime este ceruta de corp pentru combaterea stresului. Ai putea fi tentata sa reduci dramatic numarul de calorii consumate zilnic, dar nu este o idee buna, intrucat aceasta masura afecteaza intr-o si mai mare masura metabolismul. Concentreaza-te asupra problemei stresului si cauta mai degraba sa fii in forma si sa te simti bine, decat sa fii slaba.

Mesele tarzii sunt cei mai mari vinovati pentru depunerile de grasime cauzate de stres. Dupa ora 15.00, nivelul de cortizol - hormonul stresului - scade brusc lasand calea libera mancatului irational si neconstientizat. Cel mai bine e sa fii realista - daca urmeaza o zi stresanta, pregateste-ti un plan alimentar sanatos si care sa-ti dea energie in ziua respectiva si gaseste in paralel alte solutii pentru reducerea stresului.

Diminueaza portiile de mancare

Reducerea portiilor este mai usor de facut decat reducerea numarului de calorii, iar femeile de peste 40 de ani ar trebui sa manance mai putin. Dimineata, consuma cantitatea de cereale recomandata pe eticheta. Poate parea putin, dar este portia care trebuie respectata, asa ca foloseste si un bol mai mic, pentru a nu o depasi.

Fa mai multe exercitii fizice

La peste 40 de ani, ar trebui sa faci exercitii aerobice timp de cel putin 45 de minute, de 5 - 6 ori pe saptamana, si exercitii de forta, timp de 30 de minute, de doua ori pe saptamana. Chiar daca nu dispui de timp pentru exercitii fizice in fiecare dimineata, poti sa le faci pe parcursul zilei: o plimbare in ritm alert, mersul pe bicicleta, inotul, ridicarea unor greutati usoare sunt la fel de benefice ca exercitiile la sala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varsta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasime

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exercitii fizice

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0