Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie

Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie
Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie
LifestyleStil de viata ECO

Specialistii in nutritie sustin ca uleiurile vegetale scad colesterolul si mentin sanatatea inimii. Uleiul de masline, din seminte de in, de struguri, de porumb, de rapita scad riscul de infarct miocardic sau atac cerebral.


Uleiurile vegetale sunt bogate in grasimi mononesaturate, fiind recomandate pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, echilibrarea nivelului glicemiei, imbunatatirea sistemului imunitar.

Astfel, cercetatorii britanici au realizat un studiu pe un esantion de 10.000 de persoane. Jumatate a urmat o dieta bogata in grasimi saturate (carne, unt, smantana), iar cealalta jumatate a inclus in alimentatie uleiuri vegetale bogate in acid linoleic (omega 6), cum ar fi uleiul de porumb sau de rapita.

Prin urmare, s-a observat o scadere a nivelului de colesterol cu 13% la grupul care a inclus in dieta uleiurile vegetale.

Mai multe studii efectuate in ultima vreme atesta faptul ca uleiul de masline este un adevarat elixir pentru sanatate. Este cel mai cunoscut sortiment de ulei vegetal, fiind un ingredient de baza in dieta mediteraneana.

Uleiul din seminte de in contine acid alfa linoleic care protejeaza impotriva bolilor de inima, deci nu e de mirare ca toti nutritionistii il promoveaza pentru o sanatate mai buna.

Prin continutul de vitamine B, C, D si E si minerale, precum fier, mangan, aluminiu, uleiul de porumb intareste imunitatea organismului si este recomandat de nutritionisti in diete pentru prevenirea cancerului sau a bolii Alzheimer.

Un alt ulei indicat pentru scaderea nivelului de colesterol din sange este cel de rapita. Consumat cu regularitate, ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, dar si la reducerea riscului de aparitie a cancerului.

Nu in ultimul rand, conform studiilor efectuate de cardiologi, uleiul de struguri este bogat in antioxidanti si ajuta la combaterea cancerului si a bolilor de inima.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei vegetal

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Spune-ne opinia ta despre "Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie"



7 - 5 =

Cele mai citite articole

Postul Craciunului este o perioada buna pentru eliminarea toxinelor prezente in tractul digestiv si ...
Vitamina C este un factor important in procesul de pierdere in greutate, reprezinta un puternic ...
Pe langa faptul ca este inestetica, grasimea abdominala este un factor de risc pentru diabet si ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Buna! Si eu am patit exact la fel (stres, nervi, anxietate, depresie ) si m-am prezentat la medic ...
Aveam o durere surda ,o senzatie de disconfort toracic in partea dreapta, am facut o multime de ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton