Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie

Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie
Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie

Specialistii in nutritie sustin ca uleiurile vegetale scad colesterolul si mentin sanatatea inimii. Uleiul de masline, din seminte de in, de struguri, de porumb, de rapita scad riscul de infarct miocardic sau atac cerebral.


Uleiurile vegetale sunt bogate in grasimi mononesaturate, fiind recomandate pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, echilibrarea nivelului glicemiei, imbunatatirea sistemului imunitar.

Astfel, cercetatorii britanici au realizat un studiu pe un esantion de 10.000 de persoane. Jumatate a urmat o dieta bogata in grasimi saturate (carne, unt, smantana), iar cealalta jumatate a inclus in alimentatie uleiuri vegetale bogate in acid linoleic (omega 6), cum ar fi uleiul de porumb sau de rapita.

Prin urmare, s-a observat o scadere a nivelului de colesterol cu 13% la grupul care a inclus in dieta uleiurile vegetale.

Mai multe studii efectuate in ultima vreme atesta faptul ca uleiul de masline este un adevarat elixir pentru sanatate. Este cel mai cunoscut sortiment de ulei vegetal, fiind un ingredient de baza in dieta mediteraneana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE


Examenul de definitivat Venit Dat Luat Realizata de un colectiv de profesori cu experienta culegerea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE iti pune la dispozitie 50 de teste conforme subiectelor elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare programelor specifice pentru...

Oferta Speciala
valabila 48h


Uleiul din seminte de in contine acid alfa linoleic care protejeaza impotriva bolilor de inima, deci nu e de mirare ca toti nutritionistii il promoveaza pentru o sanatate mai buna.

Prin continutul de vitamine B, C, D si E si minerale, precum fier, mangan, aluminiu, uleiul de porumb intareste imunitatea organismului si este recomandat de nutritionisti in diete pentru prevenirea cancerului sau a bolii Alzheimer.

Un alt ulei indicat pentru scaderea nivelului de colesterol din sange este cel de rapita. Consumat cu regularitate, ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, dar si la reducerea riscului de aparitie a cancerului.

Nu in ultimul rand, conform studiilor efectuate de cardiologi, uleiul de struguri este bogat in antioxidanti si ajuta la combaterea cancerului si a bolilor de inima.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei vegetal

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta