Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie

Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie
Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie

Specialistii in nutritie sustin ca uleiurile vegetale scad colesterolul si mentin sanatatea inimii. Uleiul de masline, din seminte de in, de struguri, de porumb, de rapita scad riscul de infarct miocardic sau atac cerebral.


Uleiurile vegetale sunt bogate in grasimi mononesaturate, fiind recomandate pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, echilibrarea nivelului glicemiei, imbunatatirea sistemului imunitar.

Astfel, cercetatorii britanici au realizat un studiu pe un esantion de 10.000 de persoane. Jumatate a urmat o dieta bogata in grasimi saturate (carne, unt, smantana), iar cealalta jumatate a inclus in alimentatie uleiuri vegetale bogate in acid linoleic (omega 6), cum ar fi uleiul de porumb sau de rapita.

Prin urmare, s-a observat o scadere a nivelului de colesterol cu 13% la grupul care a inclus in dieta uleiurile vegetale.

Mai multe studii efectuate in ultima vreme atesta faptul ca uleiul de masline este un adevarat elixir pentru sanatate. Este cel mai cunoscut sortiment de ulei vegetal, fiind un ingredient de baza in dieta mediteraneana.

Uleiul din seminte de in contine acid alfa linoleic care protejeaza impotriva bolilor de inima, deci nu e de mirare ca toti nutritionistii il promoveaza pentru o sanatate mai buna.

Prin continutul de vitamine B, C, D si E si minerale, precum fier, mangan, aluminiu, uleiul de porumb intareste imunitatea organismului si este recomandat de nutritionisti in diete pentru prevenirea cancerului sau a bolii Alzheimer.

Un alt ulei indicat pentru scaderea nivelului de colesterol din sange este cel de rapita. Consumat cu regularitate, ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, dar si la reducerea riscului de aparitie a cancerului.

Nu in ultimul rand, conform studiilor efectuate de cardiologi, uleiul de struguri este bogat in antioxidanti si ajuta la combaterea cancerului si a bolilor de inima.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei vegetal

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Spune-ne opinia ta despre "Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie"



8 - 3 =

Cele mai citite articole

Un stil de viata activ si o alimentatie sanatoasa reprezinta preocuparile principale ale noastre. ...
Incaltamintea inconfortabila, statul prelungit in picioare sau la birou, expunerea la caldura si ...
Atunci cand suntem suparati pe cineva, efervescenta momentului nu trebuie sa ne determine sa ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Salut,Sunt Adrian si am o Mare Problema cu Țigări-le fumez de foarte mult timp ...
Nu aveti dreptate cu slabitul, este invers ingrasa, eu am facut cura, doua saptamani in fiecare ...
De 2 zile am inceput si eu sa beau ... abia astept sa vad daca da rezultate si la mine, va tin la ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton