Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum s-a nascut berea blonda

Cum s-a nascut berea blonda
Dintr-o drojdie din Patagonia, adusa din intamplare in Europa in secolul al XV-lea, s-a creat berea blonda, obtinuta prin fermentare la rece, atat de apreciata in zilele noastre in lumea intreaga, au anuntat autorii unui studiu efectuat in Statele Unite ale Americii.


Aceasta drojdie, denumita "saccharomyces eubayanus", ar fi fost transportata in urma cu 500 de ani, de pe o plaja din America de Sud, pe o bucata de lemn sau in stomacul unor muste drosofile, pentru a ajunge intr-o pivnita sau intr-o manastire din Bavaria, unde fabricantii de bere isi pastrau produsele, afirma autorii studiului.

Drojdia "emigranta" a fuzionat cu o "verisoara" indepartata, "saccharomyces cerevisiae", o drojdie utilizata de multe milenii in Europa si in Asia pentru a face sa creasca aluatul de paine si pentru fermentarea vinului si a berii.

Drojdia hibrid care a rezultat a permis obtinerea de bere blonda, denumita "lager" inca din secolul al XV-lea in Bavaria, explica autorii, al caror studiu a fost publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

In prezent, piata mondiala de bere blonda, care reprezinta majoritatea brandurilor de bere, valoreaza circa 250 de miliarde de dolari pe an.

Oamenii de stiinta si producatorii de bere stiau de mult timp ca aceasta drojdie capabila sa produca o fermentare la temperaturi scazute era de fapt un hibrid, insa nu cunosteau pana la acest studiu natura microorganismului care fuzionase cu "saccharomyces cerevisiae" pentru a obtine o astfel de proprietate.

Toate cercetarile efectuate pe specii de drojdii cunoscute - peste 100 - au esuat pana la acest studiu.

"Cautam acest lucru de cateva decenii", a spus Chris Todd Hittinger, profesor de genetica la Universitatea Wisconsin din Madison, coautor al studiului.

"Iar acum ca l-am gasit, stim ca este fara niciun dubiu specia care lipsea pentru obtinerea acestei drojdii hibride ce permite o fermentare la rece a berii. Singurul lucru pe care nu il stim inca este daca o specie hibrida similara exista pe undeva in natura in stare salbatica, nedescoperita", a adaugat el.

Descoperirea noii specii misterioase de drojdie reprezinta rezultatul unui studiu de amploare, coordonat de Jose Paulo Sampaio si Paula Goncalves, de la Noua Universitate Lisabona din Portugalia.

Unul dintre colaboratorii lor de la Institutul pentru Biodiversitate si Cercetari asupra Mediului din Argentina a descoperit microorganismul, in acarienii care infecteaza fagii din Patagonia, al caror ADN seamana extrem de mult cu jumatatea de ADN a drojdiei hibride ce permite fermentarea berii lager.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre blonda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre drojdie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fermentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016