Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este mai dietetic?

Care este mai dietetic?
Orez cu legume vs. Mancare de linte Prin seria “Care este mai dietetic” ne propunem sa va oferim o perspectiva corect fundamentata nutritional asupra modului de a alege “felul mai dietetic” dintre 2 sau mai multe sortimente de mancare. Intrebarea generica propusa, asadar, celor care doresc sa-si mentina greutatea sau sa slabeasca sanatos este “Cum aleg (intre X si Y) felul de mancare mai dietetic?”. Care este raspunsul vostru? “Cel care are mai putine calorii, evident”. Probabil ca multe si multi dintre voi alegeti acest raspuns. Este, totusi, un raspuns gresit. De ce? Fiindca mentinerea greutatii/ pierderea in greutate trebuie realizata fara a reduce cantitatea de proteine sub minimul necesar (daca se poate, pastrand aceasta cantitate putin peste acest minim). Minimul este de 0,9 g proteine/ 1 kg corp la femei sau 1 g proteine/ 1 kg corp la barbati. Prin urmare, raspunsul corect la intrebarea de mai sus este “Cel care are cel mai mic raport intre calorii si proteine”. In mod firesc, mai exista si alte conditionari si variabile (Spre exemplu, faptul ca trebuie sa ne asiguram un minim din fiecare vitamina si mineral esential, dar vitaminele le obtinem in primul rand din legume si fructe proaspete, mineralele din lactate, cruditati, samburi si apa minerala; sau faptul ca si combinatia de nutrienti si fibre dintr-un preparat conteaza, cand vine vorba despre dieta). Totusi, raportul calorii/ proteine este factorul cu cea mai mare influenta asupra a “cat de dietetic” este un preparat culinar. Odata cunoscute aceste aspecte, haideti sa aflam care preparat iese “invingator” din “confruntarea zilei”: orez cu legume versus mancare de linte. Desi exista mai multe variatii in ceea ce priveste prepararea acestor garnituri (mancarea de linte, mai mult decat orezul cu legume, poate fi servita si ca fel separat), putem stabili niste “valori medii” ale caloriilor si proteinelor la 100 g de preparat. Asadar: Orez cu legume: 140 calorii la 100 g, respectiv 3,5 g proteine la 100 g; Mancarea de linte: 180 calorii la 100 g, respectiv 13 g proteine la 100 g. “Castigatoarea” este mancarea de linte. Desi are un continut caloric mai ridicat, raportul calorii/ proteine este de aproape 3 ori mai mic in cazul mancarii de linte. Aceasta deoarece lintea uscata este cu mult mai proteica decat orezul, la capitolul energie continuta stand aproximativ la fel (in fapt, tot lintea are ceva mai putine calorii, dar gatita intrece in calorii orezul deoarece absoarbe mai putina apa).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre linte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre orez cu legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dietetic

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0