Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 alimente si retete care stimuleaza sistemul imunitar

10 alimente si retete care stimuleaza sistemul imunitar
Atunci cand temperaturile scazute alterneaza rapid cu cele ridicate, organismul nu stie cum sa se adapteze si, daca sistemul imunitar este slabit, apar tot felul de raceli sau infectii periculoase. Iata 10 alimente care stimuleaza sistemul imunitar, adevarate comori ale naturii create pentru a ne proteja de boala si tot atatea retete gustoase...


1. Citricele
De obicei luam suplimente de vitamina C dupa ce racim si adevarul este ca vitamina C ajuta organismul sa produca mai multe celule albe care lupta impotriva infectiilor. Pe de alta parte, prevenirea e mai buna decat tratarea. Organismul uman nu produce si nu stocheaza vitamina C, astfel ca avem nevoie sa o luam din alte surse, zilnic. Cand vine vorba de fructe, citricele sunt foarte bogate in vitamina C, de aceea pot fi consumate ca atare sau sub forma de sucuri. Atentie, e vorba de sucuri naturale, facute in casa, nu cele ambalate, din magazine. Pentru portia zilnica de citrice, vezi aceasta reteta simpla si delicioasa de smoothie cu mandarine, portocale si banana.
2. Usturoiul
Se foloseste in retetele celor mai multe bucatarii din lume si e un binecunoscut remediu naturist pentru stimularea imunitatii si a altor afectiuni. Studiile au confirmat ca usturoiul ajuta la reducerea nivelului de colesterol si previne ingrosarea arterelor. Proprietatile de stimulare a imunitatii sunt date de o substanta numita alicina, continuta in usturoi. Si pentru ca nu toata lumea tolereaza usturoiul in cantitati mari, va oferim si o reteta de paste aglio e olio, in care acest ingredient nu deranjeaza deloc, desi este prezent in cantitati mari.
3. Spanacul
Este alta leguma bogata in vitamina C, antioxidanti si betacaroten, despre care s-a dovedit ca stimuleaza sistemul imunitar in lupta impotriva infectiilor. Asemenea broccoli, spanacul trebuie consumat cat mai crud cu putinta, pentru a-si pastra substantele nutritive. Poti manca spanacul in salate, ca mancare sau poti incerca o reteta delicioasa si deosebita de pateu cu spanac si patrunjel.
4. Broccoli
Poate fi considerat un super-aliment din cauza vitaminelor si mineralelor pe care le contine, motiv pentru care este leguma cea mai buna in lupta impotriva oricarei infectii. Broccoli contine vitamina A, C, E si antioxidanti; e unul din cele mai bune alimente care stimuleaza sistemul imunitar. Iata si o reteta de salata cu broccoli sau, pentru cei care prefera sa lase deoparte carnea, o reteta de supa crema cu avocado.
5. Ardei grasi rosii
Vitamina C are rolul de a stimula sistemul imunitar, dar si de a mentine pielea sanatoasa. Comparativ, in familia legumelor, un ardei gras rosu are de doua ori mai multa vitamina C decat o portocala. In plus, ardeiul este bogat si in betacaroten. Daca te intrebi cum anume sa mananci ardei rosii, iata o reteta de salata cu porumb si branza.
6. Ghimbir
Multi folosesc acest condiment de abia dupa ce au racit sau au facut gripa. La fel ca vitamina C, ghimbirul ajuta la prevenirea racelii, insa numai daca e consumat in special inainte de instalarea infectiei. Si nu e deloc dificil: ghimbirul este folosit in prepararea multor deserturi dar si a unor mancaruri picante. Pentru a consuma ghimbir altfel decat in prajituri, fursecuri sau mancaruri, avem o reteta de bere cu ghimbir fara alcool, la fel de gustoasa ca o socata.
7. Iaurt
Cel mai bun iaurt este cel preparat in casa, ori cumparat de la o ferma. Cele din comert, desi scrie pe ele ca au culturi active, contin si o multime de alte ingrediente care nu il mai fac sa fie un aliment 100% sanatos si natural. Culturile active sunt cele care ajuta la stimularea sistemului imunitar in lupta impotriva racelii si gripei. Principiile combinarii alimentelor spun ca iaurtul trebuie consumat singur, insa il gasim si in multe retete de prajituri, salate ori smoothie; pentru a usura digestia, presara putina nucsoara.
8. Migdale
Cand vine vorba de prevenirea si lupta impotriva racelilor, vitamina E nu este considerata la fel de importanta precum vitamina C. E-ul este o vitamina care se absoarbe corespunzator numai in prezenta grasimii, motiv pentru care nu ne surprinde absolut deloc ca natura a inzestrat migdalele, nuci grase, cu o mare cantitate de vitamina E. Numai o jumatate de cana de migdale ofera necesarul zilnic - suficient cat sa nu ingrase, dar sa ne stimuleze sistemul imunitar.
9. Turmeric
Acest condiment de o culoare galbena foarte intensa are un gust usor amarui, insa este folosit in ca remediu naturist impotriva inflamatiilor, reumatismului si osteoartritei. Despre beneficiile turmericului am mai vorbit aici; mai adaugam numai ca are concentratii mari de curcumina, substanta care nu numai ca da culoarea aceea deosebita turmericului, dar are si proprietatea de a stimula sistemul imunitar.
10. Ceaiul verde
Este bogat in substante antioxidante si care stimuleaza sistemul imunitar. Iata si o reteta mai neobisnuita pentru ceaiul verde, pe care de obicei il bem lichid: smoothie cu ceai verde, lamaie si menta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stimuleaza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistemul imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imunitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre citrice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0