Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci trucuri pentru a scapa de stres

Cinci trucuri pentru a scapa de stres
Toata lumea este stresata la un moment dat, dar, daca nu mentinem nivelurile de stres sub control, acesta ne poate coplesi. Studiile arata ca sunt nenumarate beneficiile scaderii stresului, inclusiv asupra sanatatii. In 2010, cercetatorii de la Scoala de Medicina a Universitatii Rochester au descoperit ca persoanele cu joburi stresante au si un indice de masa corporala mai mare decat cele cu functii mai putin solicitante.


Un studiu din 2006 al Universitatii din Tel Aviv, Israel, a scos la iveala ca cei care sunt stresati se confrunta cu un risc aproape dublu de a face diabet de tip II. Un alt studiu din acelasi an, al Universitatii California, de data aceasta, spune ca hormonii declansati de stres pot duce la declansarea unor boli de piele, cum ar fi psoriazisul sau diverse eczeme.
Iti dam insa, mai jos, cateva sugestii antistres:
Dormi mai mult
Un somn bun nu numai ca te va face sa arati mai bine, dar iti imbunatateste starea de sanatate si scade stresul. Din nefericire, somnul de proasta calitate si stresul pot forma un cerc vicios: esti stresata in timpul zilei, asa ca te zvarcolesti noaptea in pat si esti si mai stresata ziua urmatoare. Un studiu din 2010 al Institutului Clayton de Cercetare a Somnului din St. Louis, SUA, arata ca persoanele care sufera de stres cronic sufera si de insomnii. Iar cei care dorm mai putin sunt mai predispusi la a fi stresati.  
Fa miscare
Unul din motivele pentru care miscarea face bine este ca reduce stresul prin reducerea nivelurile de cortizol. Cortizolul este un hormon eliberat de glandele suprarenale in conditii de stres, cand suntem, de exemplu, anxiosi, nervosi sau inspaimantati. Nivelurile prea ridicate de cortizol pot afecta organele interne. Exercitiile fizice stimuleaza si eliberarea de endorfine, neurotransmitatori care genereaza starea de bine. Recomandat este sa facem exercitii, de doua sau mai multe ori pe saptamana, care implica grupuri musculare majore (picioare, spate, abdomen, umeri si brate). 
Razi des si cat mai tare
Se spune ca rasul este cel mai bun medicament si este adevarat. Un studiu efectuat de Universitatea Loma Linda a conchis ca participantii care s-au uitat de filmulete haioase au avut niveluri mai reduse de hormoni ai stresului, cortizol si epifrina. Au fost insa inundati de endorfine care intensifica starea de bine si de hormoni de crestere care stimuleaza sistemul imunitar. Rasul nu ne ajuta numai la controlul durerii psihice, ci si a celei fizice, crescand toleranta la durere.  
Mergi la masaj
Un masaj bun relaxeaza si scade tensiunea musculara, dar influenteaza pozitiv si nivelurile de hormoni, conform unui studiu din 2010. Cercetatorii de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles au aflat ca, dupa un masaj de 45 de minute, participantilor le-a scazut nivelul de cortizol, dar si de vasopresina, hormon care genereaza un comportament agresiv. 
Imbratiseaza-i pe ceilalti
Oxitocina, cunoscuta si ca "hormonul iubirii", activata in relationarea sociala, duce la scaderea stresului. Imbratisarea reduce tensiunea arteriala si previne atacurile de inima. Produsa in hipotalamus, oxitocina este apoi transferata catre glanda pituitara care trimite hormonul in sange. Corpul produce in mod natural oxitocina in timpul sexului, nasterii si alaptarii. Dar hormonul iubirii este activat si in timpul unui contact fizic minimal, cum ar fi o simpla imbratisare prieteneasca. Sau atunci cand ne jucam cu cainele sau pisica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scapa de stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cortizol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hormonul stresului

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0